Psiholog Preda Timisoara : 0730939019 

Sexualitate

Cuplurile tind sa creada ca declinul relatiilor sexuale este un rezultat normal al familiaritatii care se stabileste intre parteneri. Entuziasmul indragostitilor se bazeaza, cel putin in parte, pe bucuria de a se descoperi unul pe celalalt. Dupa ce ai explorat toate punctele si ascunzisurile, ce-ar mai fi de facut decat sa te intorci cu spatele si sa dormi ?
Folositi ceea ce ati aflat unul despre celalalt, pt a va oferi placere ! Corpurile, atitudinile, dorintele si gusturile se schimba tot timpul. Reexplorati-va ! Redescoperiti-va unul pe celalalt. S-ar putea sa fiti surprinsi sa aflati ca lucrurile nu stau chiar asa cum ati crezut.
Detaliile vietii de zi cu zi pot fi un obstacol in viata amoroasa. Toate cuplurile se confrunta cu o scadere a dorintei, la originea careia stau multe motive. Nu e intotdeauna usor sa-ti privesti partenerul cu romantism cand abia ai platit facturile sau ai scos rufele din masina de spalat.
Problemele apar fiindca partenerii se izoleaza si nu se mai privesc unul pe celalalt ca pe fiinta de care s-au indragostit la inceput.
Cand o relatie merge prost, primul care are de suferit este sexul. Daca partenerii nu vorbesc despre lucrurile care ii deranjeaza - bani, copii, serviciu -, fiecare dintre ei incepe sa se retraga. Este foarte greu sa ai o relatie intima fericita atunci cand nu poti comunica despre celelalte lucruri. Sexul este o forma de comunicare. Oamenii au tendinta sa creada ca problemele sexuale se refera numai la sex, dar in realitate ele se refera la relatie. Problemele sexuale sunt niste simptome.