Psiholog Preda Timisoara : 0730939019 

Vreau sa ma schimb !

Schimbarile ofera ocazia de a ne imbunatati viata. Putem imbunatati sanatatea, relatiile, cariera, venitul, atitudini, comportamente din cauza carora am suferit. Ce ne retine, atunci, sa facem schimbarile ?
- Blocati in zona de confort ? Chiar si atunci cand stim ca ar trebui sa facem diferit, alegem adesea ceea ce ne face sa ne simtim in siguranta si ceea ce este familiar, decat ceea ce vrem cu adevarat ; gasim scuze, negam, justificam de ce alegem sa ramanem blocati.
- Apatie ? Indiferenta si lipsa pasiunii rapeste energia de a ne asuma riscuri ce ar imbunatati viata. Viata este plata si fara bucurii. Nu gasim entuziasmul de a ne mobiliza spre actiune.
- Teama ? De ce anume ? Respingere, esec, judecata celorlalti, umilire, abandon, succes... In general, tot ceea ce vrem se afla de cealalta parte a fricii
- Scuzele, justificarea. Uneori nu vrem sa deschidem ochii pt a vedea realitatea, deoarece adevarul doare. Este mai usor sa justifici decat sa schimbi.
- Amanarea. Aproape toata lumea face asta, intr-un fel sau altul. Din cauza oboselii, plictiselii, lipsei increderii, lenei.. Atunci cand amanam este vorba aproape intotdeauna de obiectivele pe termen lung ; in loc sa le realizam pe acestea, alegem ce este mai placut sau mai putin dificil in acest moment.