Psiholog Preda Timisoara : 0730939019 

Anxietatea

Anxietatea este o reactie normala si sanatoasa, care presupune o serie de modificari la nivelul organismului si a modului in care gandim si ne comportam, ajutandu-ne sa facem fata pericolului sau solicitarilor ; aceste modificari pot fi foarte utile in caz ca trebuie sa reactionam cu mare rapiditate - sa alergam daca vine o masina in viteza spre noi - sau sa dam randament maxim - daca suntem total relaxati atunci cand dam un examen, practicam sport, dezbatem o problema, nu vom fi la fel de performanti pt ca nu suntem « in priza ». Moderata, anxietatea poate fi un impuls multumita caruia devenim mai eficienti.
Dar atunci cand intampinam dificultati in managementul anxietatii si suntem permanent intr-o stare de alerta mentala, capacitatea de a rezolva probleme, de a avea grija de copii sau de a respecta termenele limita impuse la serviciu scade mult.
Prin urmare, este important sa invatam sa distingem momentele in care tensiunea este benefica de cele in care nu este necesara si sa ne insusim strategii pt a ne pastra calmul atunci cand se impune acest lucru si pt a fi mai atenti, alerti si stapani pe situatie in imprejurari dificile
Nu exista o reteta valabila pt toata lumea atunci cand este vorba despre echilibru. El depinde de personalitatea noastra, de circumstantele specifice ale fiecaruia.