Psiholog Preda Timisoara : 0730939019 

Orgasmul la femei

Orgasmul este o combinatie sofisticata de reactii fiziologice si emotionale, care conduc la o eliberare a tensiunii sexuale, insotita de o placere imensa. Fiecare femeie traieste orgasmul altfel si fiecare poate avea diferite tipuri de orgasm. Il poate simti doar in zona pelvina sau in tot corpul. Senzatia poate fi mai mult sau mai putin extinsa, in functie de intensitatea tensiunii ce ia nastere in cursul actului sexual si de capacitatea femeii de a se relaxa si de a permite placerii sa creasca si sa se raspandeasca in intreg corpul.
Femeile care au dificultati in a ajunge la orgasm s-ar putea sa fie incordate in timpul actului fara sa-si dea seama, ceea ce impiedica placerea sexuala sa ajunga la punctul de unde incepe eliberarea. Uneori ele nu stiu de ce anume este nevoie pt a ajunge la orgasm sau au rezerve in a cere partenerilor sa le stimuleze intr-un anumit fel.
Raspunsul femeii este mai lent si drumul ei catre orgasm e mai lung decat in cazul barbatului. Femeia are nevoie de mai mult timp pt a ajunge la implinire, dar capacitatea ei de a simti placere este nelimitata. Trupul fiecarei femei este unic (si, pt a afla cum este, e necesara explorarea), desi toate au aceeasi structura.
E bine sa vorbiti despre sex cu usurinta si pragmatism. Marturisiti partenerului ce v-ar placea sa vi se spuna sau sa vi se faca in timp ce faceti dragoste.